Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2009 10:41 - Няколко неща за всички кандидат-мотористки
Автор: grah Категория: Хоби   
Прочетен: 1465 Коментари: 0 Гласове:
0




Този кратък текст е предназначен за всички момичета, които имат желание да карат мотор, но не са наясно с това, какво точно означава това т.е. нямат приятели и гаджета мотористи. Причината да го напиша е в това, че много често срещам дами,които считат карането на мотор за нещо невероятно интересно и вълнуващо /което си е точно така/, но хабер си нямат за усилията и неудобствата, които вървят в пакет с удоволствията и радостите. Сори мацки, но медалът си има две страни!

Съвсем честно ще си призная, че този текст има и друга цел - да откаже от карането дами, подобни на една позната дойде да "мери" мотора ми с високи токчета. Въпреки, че бях официално заплашена да ме вкарат в групата на Злите Лелки аз продължавам да твърдя, че интереса на някои дами е просто просто лигавене и търсене повод за чесане на езика. Ай сиктир сега, остана и жените да почнат да карат мотор щот е модно и я втасахме. Карането на мотор е начин на живот и мислене. Моторът не е моден аксесоар, той е огромна отговорност пред семейството ни и самите нас. Но стига уводи ...

... по същество:
1. Моторът е мръсна работа. Буквално! Карането върви със сосна гарнитура - тонове размазани насекоми от главата до петите, пот която се лее по гърба ви по светофарите цяло лято, кал на корем валне ли някой дъжд. И това без да броим ровичкането по самата машина макар и за най-малката дреболия - черни пръсти и мръсни нокти, направо страшна работа.
2. Прическа - забравете. Съжалявам мацки, но въпросът с прическата е просто приключен. Единственият ви стилист остава Каската и само тя решава как ще изглеждате като спрете. А Каската е наистина изобретателна гад и видът на косата ви ще варира от Млад пънкар до Стара вещица.
3. Пръстените- аут. Убиват. Едрите даже не се побират в ръкавиците, а дребните ви се впиват в месото на пръстите още до края на първия час от пътя. И боли!
4. Модните прищевки - цяло състояние. Освен, че моторите са скъпи и хубавата екипировка идва доста солено. Затова ако си купите розаво-синьо костюмче за първия мотор, а после смените мотора със зелен - горите. Затова не се хвърляйте в разни екстравагантни изпълнения а купувайте разумно и най добре - черно. Универсално е.
5. Карането е удоволствение, ама понякога хич не е... Колкото и да е невероятно, но карането може да бъде ужасно преживяване. Особено когато сте махмурлии, имате макар и лек здравословен проблем или простичко сте в цикъл. Ох, колко гадно може да бъде тогава!
6. Дъжд, студ и пек. Имате и от трите в изобилие. Колкото и да се криете големият дъжд най-накрая ще ви открие. И тогава ще разберете как самодоволните мотористи стават малки и доста жалки участници в движението, особено след като някой камион ги облее с кална вода от главата до петите. Замръзналите пръсти и онова ужасно усещане, че си се вдървил и изобщо не можеш да слезеш от мотора ви очаква след някой преход късната есен и зимата, а собствения сос под екипировката е специалитетът на лятото. Seasons greetings така да се каже.
7. "Качвам се на мотора и газ към Бургас!" Да ама не. Ако си мислите, че ще се качите на мотора и след месец сте готови за първия си преход до морето направо не се занимавайте. Уверявам ви, че първите ви 10-ина километра ще ви се сторят най-дългата дистанция на света. А първите 300 ще минавате цял ден в буквалния смисъл! Тъй че заредете се с търпение. Много търпение.
8. "Щом карам кола ще се науча и на мотор!" Сори, ама нищо общо. В това начинание колелото ще ти бъде много по-полезно. Познанието от колата може да ти помогне само по-адекватно да реагираш на уличните ситуации, но самото каране е на съвсем друг принцип. Тъй че първо пробвай после - прецени.
9. Всички падат. И всяко падане боли. Дори онова глупаво падане от място на спряло. Удря, блъска, затиска, гори жестоко - това е вашият мотор, който винаги се опитва да ви нарани. Не се майтапя! Дадете ли му случай, той винаги ще остави някаква отбелязка на тялото ви. А такива случаи, за съжаление няма да липсват.
10. Не можете да си вдигнете мотора, когато е паднал. Факт! Това е положението. Няма никакъв смисъл от глупави дискусии вкл. оня глупав пример за японците дето трябвало да си вдигат моторите на изпита. Няма мотор, който да можете да вдигнете сами освен ако /извинете ако съм си подценила/ не сте състезател по щанги, хвърляне на гюле и прочие дисциплини. Но в това няма никаква трагедия, защото не съм сигурна, че познавам и 10-ина мъже, които могат сами да си вдигнат мотора.
11. Мъжете мотористи винаги ще се отзовават и ще ви помагат. Приемайте тази помощ защото наистина имета нужда от нея, уважавайте ги за това, но не подценявайте труда и мотивите им. Просто казано, не бъркайте моториджийската колегиалност с флиртовете и свалките. Ще си направите лоша услуга.
12. Жената моторист е мъжко момиче в точния смисъл на този израз в българския език. Това не я прави по-малко жена, гадже, съпруга и пр. но тя не се списва в общия облик и изискванията към "доброто момиче" в българското общество. Ако не ви харесва да бъдете такава вие просто не сте за този "бизнес".


Тагове:   мотори,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grah
Категория: Хоби
Прочетен: 252134
Постинги: 72
Коментари: 122
Гласове: 263
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930