Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2010 16:49 - Да изловим и избием помиярите! Дали ще помогне, обаче.
Автор: grah Категория: Хоби   
Прочетен: 2433 Коментари: 1 Гласове:
1



Здравейте политици и граждани!

Слушах Дарик сутринта - Нотев и Явор в Челюсти и картинката ми се оформи.
Сегашните управляващи искате  да се харесате на масата, за разлика от предишните, които искаха да демонстрират, че са недосегаеми.

Сегашните искат да демонстрират, че се вслушват в "народа".И в момента са в разкрачено положение. Имало две страни и искането за инкриминация било идвало от едната страна. Умират от страх да не се окаже, че обслужват ЕДНАТА страна на конфликт.

Конфликтът е темата бездомни кучета. Нищо друго. Няма аргументи, които да противостоят на тезата насилието води до насилие. И понеже темата бездомни кучета се приема първосигнално от всички, нашите юристи в правна комисия се чувстват неуверени на почвата на законодателството в България, касаещо бездомните животни, свръхпопулацията им, но най-вече са безпомощни да разберат Защо ЗЗЖ е такъв и защо в него се залага на "Кастрирай и върни" вместо на "Хвани и убий". Та те дори не знаят, че Кастрирай и върни е временна мярка с гратисен период, който изтича догодина.

Факт е, че трябва да се обяснят подробно и безстрастно две неща:
1. Ако се върнем към Хвани и убий, никога няма да решим проблема свръхпопулация.
2. Инкриминацията на жестокостта към животните няма да попречи да се върнем към това.

Или ако трябва да го кажа с прости думи: една маса народ крещи "Избийте бездомните кучета и тогава говорете за жестокост към животни!" Аз съм ОК да се избият 10 000 бездомни кучета, ако това ще помогне да загърбим страницата на свръхпопулацията. Гарантирам, ще намеря начин, доктор, ще ги ловя, водя, ще повръщам и ще убивам, за да знам, че след 10 дни ще отдъхнем всички и завинаги ще се махнем от дванайстия кръг на ада. Проблемът е, че след 6 м. трябва да се избият още 20 хил, след това още 40 хил., а през това време инцидентите ще се увеличават и снимките на нахапани хора и обесени животни все така ще ме карат да мисля стара ли съм да забегна от България. Всичко това е един порочен кръг, в който се въртим, а отговорът е много простичък - спрете да загърбвате проблемите, касаещи животните в България, най-после прочетете два реда и разберете кое как трябва да се прави, вместо всеки път да пуфтите "ами трябва да помислим", докато отмине вълната. Точно пък по тази тема си имам цифрички, които съм си изчислила за София, като хората са изчислили за други източноевропейски градове и никой избивател на кучета не може да ги оспори.


Сега. Предлагам моите цифрички.

В София по преброяването на БАН има около 10 хил. бездомни кучета. Допускам, че данните не обхващат полустопанствените. Да кажем, че са 20 хиляди.
Столичните приюти към ден днешен имат капацитет от около 800 кучета (преди да започне да функицонира Богров, беше 500)

При програма "Хвани и убий" и 14-дневен срок преди евтаназия, в столицата всеки месец биха се убивали 1600 кучета. 800 на 14 дни, които трябва да изчакват срока, 1600 за месец. За един размножителен период, който е 6 меесца, това означава 9600 елиминирани кучета.

Но! При Хвани и убий няма капацитет за кастрации, тъй като целият капацитет е зает от чакащи за 14 дни смъртници, т.е, за този 6-месечен период никой не се кастрира. Остават 10400 некастрирани свободноскитащи кучета на територията на столицата.
Пита се в задачата: Колко бездомни кучета имаме след 6-месечния период, след като приемем, че от тях половината са женски, половината от женските се репродуцират и създават средно по 6 кутрета? Да кажем, че за 6-те месеца са се размазали под колелетата на автомобилите 2000, обесени са 200, умрели от кръвозагуба вследствие отрязване на 4-те крайника 100, отровени 500. На края на 6-месечния период са 13 000, вместо 10400 или 25 800 вместо 20 000.

Ще продължа утре, щото това е при 14-дневен срок на изцяло държавна издръжка на кучетата, ще има нарастване на свръхпопулацията обективно. Може би 7-дневен или двудневен срок? Или трябва повече да бесим, режем и тровим?.

При програма "Хвани и убий", обаче, столичният капацитет нямаше да е 800. Вероятно около 200.
Защо така?
Нито Animal Rescue Sofia, нито Гремано-българското дружество, никой кастрационен център, никоя организация, която се издържа извънбюджетно, не биха се захванали да стопанисват приюти. за смъртници Щеше да остане само на силите на общината.
Всеки избивател да си направи горната сметка при 200 капацитет.

ОК, не става с прибиране по приюти и евтаназия след 14 дни. Може би става с отстрел? С изтравяне? По кое време на денонощието, по-точно, трябва да се предприемат тези общественоопасни и застрашаващи живота и здравето на столичани действия и колко деца трябва да бъдат техни свидетели? Каква промяна в НК е необходима, за да се раз-инкриминират тези престъпления? Колко траен ще е техният ефект?

Дори и това да се предприеме, има два пречещи фактора.
1. Не могат да се отстрелят 100% кучета. 5% ще оцелеят, а после ще се репродуцират скоростно.
2. Сигурно го мислите за субективен, но е обективен. Още 5 % ще бъдат укрити от хора, отчаяни любители на кучетата, които няма да се съгласят, че това е за тяхно добро. Докато не отстреляме и тях, любителите.
Не след 6 месеца, но след година ще имаме увеличена свръхпопулация отново.

И всъщност, не казвам нищо ново. Преди да влезе в сила ЗЗЖ през 2008, в продължение на поне 20 години ние вече сме брали плодовете на този начин на елиминиране на свръхпопулация. И това отново и отново ще затваря кръга на насилието и ще ни убеждава, че да тровиш, стреляш и риташ е оправдано и човеколюбиво действие.

Вие, голяма част от българите, мислите, че "Хвани и убий" е нещо добро не защото сте насилници, а защото сте жертви на насилие. И нямам в предвид, че е от кучета.

Но да приемем, че ти си некъф асоциален кучелюб, който си позволява нахалството да има духовни ценности.

Затова аз не убеждавам чрез ценности и не е моя работа чий морал какъв е, всеки да се оправя как да си осигури спокоен сън. Факт е, че може всички да са инкриминирали жестокостта, но някои избиват свръхпопулацията, намирайки своите аргументи, от което не сме предпазени и тук. Най-вече САЩ, които създават свъхпопулация не от изостаналост, а от комерсиализъм и алчност.

Но САЩ чрез избиване са водещи по свръхпопулация. Никого няма да карам да бъде духовен и морален, но вижте реалните резултати? Проста сметка с две-три цифри на кръст. Кой се е справил със свръхпопулация чрез избиване на животни? Точно Никой.
 
Така е, сметката няма претенции за експертна. Да кажем, че идиоти като раздел "Без дом", АРС, фейсбук групи и разни не съвсем с всичкия си ентусиасти елиминират част от притока, влачейки го на кастрации, прибирайки го по домовете си и накачулвайки го на самолети за хубавата Европа. Същата част, която би саботирала Хвани и убий. Като ни отстрелят, да се оправят и с тази приточна част избивателите.
А и лесно се забелязва, че изобщо не сложих в сметката притока от домовете на 100-200-те хил. собственици на нересгистрирани домашни любимци, 80% от които "красиви, търсещи партньор, породисти" и чието потомство скоро ще тръгне с бодра крачка по улиците.

автор: mil

 


Тагове:   животни,   дали,


Гласувай:
1



1. анонимен - И?
16.07.2010 17:17
И?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grah
Категория: Хоби
Прочетен: 252045
Постинги: 72
Коментари: 122
Гласове: 263
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930