Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2006 13:14 - А Фотошопът има зъби ...
Автор: grah Категория: Забавление   
Прочетен: 1979 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

с които хапе до кръв опашката на конвенционалното изкуство.

 

Почти не ги познават и въобще не ги признават защото не рисуват с четка и бои. Няма ги по изложби,  галерии и панаири. За повечето народ с претенции за грамотност те изобщо не съществуват а за критиците съвсем не са изкуство.

 

Но в дълбоките недра на Интернет, там гдето слънцето на масовия интерес не огрява, живеят странни мутанти произлезли от връзката на въображението и програми с неразбираеми заглавия. И когато случайно пападнеш на тях започваш за разбираш колко малко знаеш за възможностите на един творец въоръжен с компютър.

 

Случайното пропадане в пещерата им може да стане чрез някоя от многобройните странички- компилации на линкове като http://fantasy.vl.ru/gallery.htm или http://www.leoarts.irk.ru/links/?lang=ru  и докато търсиш обичайния Boris Vallejo, съвсем случайно кликаш върху непознато име.

 

Лео Хао и източната душа

Същият се наблюдава на http://www.leohao.ru/. Не, не е китаец а руснак. За себе си коментира «Рисувал съм винаги и навсякъде. Вярно, че в началото на деведесетте бе трудно да си изкарвам парите с моя занаят затова се налагаше да работя в други области. Бил съм охрана, маркетолог, реставратор и гробар.”

В момента илюстрира не само книги с фентъзи и екшън, но и прави обложки за дисковете на тежките руски групи. За разлика от повечето други художници Лео е изложил картините си в отлична резолюция и голям размер за да могат «колеги» и фенове да разгледат добре всеки детайл.

Картините му са не просто технически изпипани, но съдържат много философия и творческа оригиналност. В редица класации на Photoshop творци той често държи челните позиции.

 

Brom в чая

Не само потиска хормоналната активност, но определено Ви лишава от дар слово за първите пет минути. Отворете галерията на www.bromart.com/ и проверете дали ще онемеете от възмущение или от възхищение. Единствената дилема която остава след това е дали е по-мрачен отколкото красив или точно обратното.

Под заглавието “Кой е този изрод?” ще прочетете, че още на двадесет години същият става професионален илюстратор. Син на военен пилот, изкарал детството си на път из света, Бром си изкарва хляба като независим творец и рисува каквото падне. По-известните му дела са илюстрации към Micheal Moorcock, игрите FASA, WOTC, комиксите Chaos, Dark Horse и филми като Sleepy Hollow.

Уникалността на рисунките му се крие в смесването на техниката –  основата рисувана с маслени бои и последваща обработка на компютър. Затова всичко в неговият свят изглежда така сякаш всеки момент ще се озъби от екрана.

 

А Фотошопът наистина има зъби, амбиции и огромни възможности. Трябват му още пет-шест години и ще излезе от мрака на пещерата завинаги... Ако все още не сте убедени вижте това http://facezero.com.ne.kr/index.html, или това http://spooky-kid.deviantart.com/prints/, или http://www.anry.ru/, или...



Тагове:   зъби,


Гласувай:
0



1. dinka - :)))
04.05.2006 14:28
Даааааам...
Посетих всички линкове, които си пуснал... но само от едно място и само едно нещо свалих на собствения се компютър, макар да се замислих за още една картинка :)
Иначе - първите двама художници, поне на мен не ми правят кой-знае колко силно "вчепетление".
Пиша така, защото не обичам да влизам в ролята на критика, но ако потърсиш Бош, Дали и Валехо - ще разбереш, че нещата тръгват именно от тях. :)
Иначе - видях много красиви неща тук:
http://spooky-kid.deviantart.com/store/
А на горния линк само едно. Това, което свалих:
http://facezero.com.ne.kr/ghosted1.jpg
Благодаря ти за инфото. Ще държа под око тези сайтове... :)
И понеже е хубаво да си припомняме, че руснаците са едни от най-добрите (посочих Валехо по-горе) Ето ти нещо и от мен:
http://cmart.design.ru/
Трябва ти много време и никаква логика. :)
цитирай
2. bobitu - направо ме уби
13.05.2006 17:42
http://cmart.design.ru/ е просто ... абе нямам думи. Благодаря. Днес само на благодарности ми върви ама нейсе. Нали съм възпитан.
цитирай
3. анонимен - още едно интересно линкче
28.05.2006 09:09
http://www.darkart.cz/czech/galeriefoto.htm
цитирай
4. анонимен - tozi sait e ubiec prosto
02.06.2006 17:13
http://www.shadowness.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grah
Категория: Хоби
Прочетен: 252090
Постинги: 72
Коментари: 122
Гласове: 263
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930